Ze zeleniny

Patizon je nejen zdravou a chutnou zeleninou, ale díky netradičnímu tvaru je i velmi estetický. Využijte této jeho vlastnosti a upečte si neobvyklou pochoutku, která způsobem konzumace připomíná luxusní francouzské fondue. Uvidíte, že když naservírujete tuhle pochoutku doprostřed kulatého stolu,...
I když zrovna netrpíte celiakií, není špatné občas odlehčit tělu od bílé mouky.  Přebytek lepku v organismu totiž může způsobit nejen otravné trávicí potíže, ale i vážné poruchy imunitního systému. Zkuste tentokrát připravit slané palačinky z čočkové mouky a uvidíte, že vás svou nevšední chutí...
Malé soudečkové cukety přímo svádějí k naplnění. Zapečte si je s bulgurem, červenou paprikou a čerstvými bylinkami! Skvěle si pochutnáte, aniž by to zanechalo stopy na vaší linii. Doba výroby: Příprava: 15 minut Pečení: 35 minut Počet porcí: 5 Počet kilojoulů na porci: asi 700 Cena za porci:...
Prastaré lidové tradice praví, že čočka snědená na Nový rok přináší peníze a blahobyt. I když jsem donedávna tento zvyk neznala, obyčeje spjaté s jídlem mám ráda, a tak jsem i tento zařadila do svého repertoáru (vedle špenátu na Zelený čtvrtek, Tříkrálového koláče a jiných). Letos mám však v...
Přiznám se, že jakožto typická „holka z města“ zbožňuji vaření z volně rostoucích surovin. A že to nemusí být jen jídla houbová či borůvková, o tom se vás pokusím přesvědčit následujícím receptem, kde hrají důležitou roli kopřivy. Že jste je dosud považovali jen za nežádoucí plevel? Zásadní...
Polenta je žlutá kukuřičná kaše rozšířená především v severní Itálii, Chorvatsku a Rumunsku, kde se podává podobně jako naše hrachová kaše s omastkem a uzeninou. Instantí polenta se však dá využít také jako výchozí surovina pro různé sladké i slané pokrmy. Ochutnejte třeba zlatavé polentové...
I rozený pragmatik si občas může dovolit na talíři trošku kýče, tak proč si ho nedopřát zrovna na svátek zamilovaných? Červená řepa nejen krásně vypadá a báječně chutná, ale navíc díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů posiluje imunitu a napomáhá předcházet vzniku rakoviny. Pozor by si na ni...
I když to podle venkovního počasí není moc znát, zima ještě nepřevzala vládu a ani sezóně dýní zatím definitivně neodzvonilo. Zapečte si tyto oranžové krásky se směsí smažené papriky a výrazně slaného sýra akawi. Pokud neseženete dýni, sáhněte po lilku nebo cuketě – výsledek bude rovněž...

Kontakt

FOODstyle +420.775030431 redakce.foodstyle@gmail.com