Koláče

Ať už držíte redukční dietu, nebo se jen snažíte udržet si útlou postavu, bez občasného mlsání by život nestál za nic. Dopřejte si proto šťavnaté dýňové koláčky vonící orientálním kořením, které nejen báječně chutnají, ale neohrozí ani vaši linii. Doba výroby: Příprava – 15 minut Pečení – 30...
Kdo by chtěl stát v parném létě hodiny u rozpálené trouby a potit se nad pracným dezertem? Zvlášť, když můžete mít efektní košíčky připravené během chvilky. V čem že tkví to tajemství? V obyčejném toastovém chlebu a karamelkách. Doba výroby: Příprava – cca 15 minut Pečení – 8 minut Počet porcí:...
Léto je v plném proudu, dětičiky mají prázdniny, takže je ideální čas vyštvat je do lesa s konvičkami na sladké fialové plody šťavnatých borůvek. A je snad lepší motivace pro sběr lesních plodů, než vidina fantastického koláče s nádherně lehoučkou vrstvou ricotty a voňavě sladkou...
Když si vaše chlupatější polovička vytrucuje jahodový koláč, na který však zakoupí jen malou vaničku ne příliš povedených jahod, nastává čas pro improvizaci. Ovšem vzniklé dílko může být nakonec překvapivě povedené. Zkuste i vy koláč s křehkým mandlovým těstem, hříšně čokoládovým krémem korunovaný...
Dýně zdaleka nenabízí jen širokou škálu slaných pokrmů jako jsou polévky, pomazánky, kaše a zapečené pokrmy. Její takřka neutrální chuť lze velmi dobře využít i do sladkých dobrot, mezi kterými u mě jednoznačně vedou koláčky z křehkého mandlového těsta s lehce opečenou ořechovou krustou. Protože...
Tak křehké mandlové těsto, že se jen rozplývá na jazyku doplněné neodolatelně karamelovým krémem je samo o sobě skvělý dezert. Ale když jej ještě doplníte tenoučkými plátky smažených jablek a zlatavou krustičkou páleného cukru, máte moučník jako z pohádky. Doba výroby: Příprava – 1...
Byla jednou jedna skupina historického šermu jménem Rebel, a ta potřebovala pro své vystoupení upéct koláčky. Oslovila tedy mladou děvečku, aby je připravila. Dívka měla obrovské štěstí - potkala kouzelnou tetičku, která jí za buchtu věnovala prastarý recept z rodinné kuchařky. Děvečka díky...

Kontakt

FOODstyle +420.775030431 redakce.foodstyle@gmail.com